Eldrivna transportbilar - Mercedes-Benz Malmö

Eldrivna transportbilar

Eldrivna transportbilar är inte något för framtiden. De är här nu. Med hållbarhet och miljö i fokus erbjuder vi transportbilar som både minskar koldioxidutsläppen och sänker din energikostnad. Givetvis med samma höga kvalitet som alla Mercedes-Benz transportbilar är kända för. Välj mellan eSprinter och eVito och få samma lastvolym, yttermått och förarmiljö som du är van vid.

Därför är en el-transportbil det rätta valet.

1. Lönsamt

Att investera i en el transportbil är ett smart beslut – både för miljön och plånboken. Utöver att fordonskatten bara kostar 360 kr om året är den totala driftkostnaden för ett eldrivet transportfordon ofta lägre än för motsvarande bil med förbränningsmotor eftersom el transportbilar har färre rörliga delar vilket innebär mindre underhåll.

2. Kort laddningstid

Laddningstid är viktig för alla som kör elbil. El transportbilen eSprinter har snabbladdning med DC som kan ladda nästan fullt på bara 20 minuter. eVito kan laddas från 10 % till 80 % på ungefär 50 minuter vid en snabbladdstation med max 50 kW. Minibussen eVito Tourer kan med sitt stora 100 kW batteri laddas till 80 % på bara 45 minuter.

3. Räckvidder från ca 15 till 36 mil

Hur långa sträckor kör du varje dag? Kör du mest i stadstrafik så är det vanligt med max 15 mil per dag och då klarar både eVito och eSprinter jobbet. Vår stora el transportbil eSprinter behöver dessutom bara 20 minuter snabbladdning för att vara beredd på ännu ett arbetspass.

Minibussen eVito Tourer har en räckvidd på upp till 36 mil vilket ger dig möjlighet att också ta jobb utanför staden. Den exakta räckvidden för våra el transportbilar varierar beroende på väderförhållanden, temperatur, hastighet och körstil. Här kan du se hur mycket elektricitet våra eldrivna transportfordon förbrukar vid blandad körning enligt WLTP som är EU-standard:

  • eVito: 2,5-2,7 kWh per mil
  • eVito Tourer: 2,7-3,2 kWh per mil
  • eSprinter: 3,3-4,3 kWh per mil

4. Lika kraftfull motor som våra andra transportbilar

Även om en eldriven transportbil på pappret kan ha en lägre effekt än motsvarande bil med dieselmotor så känns det inte så. Elmotorn ger nämligen fullt vridmoment ända från första metern och det ger en bil som utan tvekan hänger med i trafiken trots att den är i det närmaste helt tyst

5. Hållbarhet

En el transportbil från Mercedes-Benz hjälper dig att klara din verksamhets hållbarhetsmål. Om du laddar ditt el transportfordon med grön el så kan du köra helt utan CO2 utsläpp. Mercedes-Benz tar årligen fram miljö- och kvalitetsmål för att säkerställa sitt bidrag i det långsiktiga hållbarhetsarbetet.

Syftet med hållbarhetsarbetet är att ständigt förbättra verksamheten, minska miljöbelastningen och förebygga föroreningar och negativ miljöpåverkan. Sedan 1996 har Mercedes-Benz Sverige levt upp till sitt certifikat inom ISO 9001 och sedan år 2000 sitt certifikat enligt ISO 14001, båda utfärdade av certifieringsorganet BSI (British Standards Institution).

6. Alltid en modell som passar din verksamhet

Både Vito och Sprinter finns idag som el transportbilar – eVito och eSprinter. Inom kort kommer även en helelektrisk Citan skåpbil. Du kan med andra ord fortsätta köra det transportfordon som du är van vid. Lastvolymen är densamma, liksom interiören. Minibussen eVito Tourer kan transportera upp till 9 personer.

 

7. Alltid en laddstation i närheten.

Det finns många laddstationer runt om i Sverige och det tillkommer fler hela tiden. Oavsett var du är kan du vara säker på att det finns en laddstolpe nära dig och din el transportbil. Du hittar dem enkelt direkt i din mobil eller via skärmen i din bil med hjälp av digitala tjänster från Mercedes-Benz som är speciellt utvecklade för din elektriska transportbil.

8. Att ladda en el transportbil är lätt.

Du som företagare kan ta del av laddboxbidrag från Naturvårdsverket som täcker hälften av kostnaderna för laddbox, material och arbetskostnad för installation när du köper en el transportbil.

9. Servicepaket på köpet när du köper en el transportbil.

När du köper ett eldrivet transportfordon från Mercedes-Benz slipper du oroa dig. Alla våra el transportbilar kommer med ett servicepaket som täcker kostnaderna för underhåll de första fyra åren samt en batterigaranti som ger skydd i upp till 8 år eller 160 000 km.

Styr din Mercedes eVito med telefonen

EQ Ready app

Med den kostnadsfria EQ-ready appen kan du enkelt testa om våra transportbilar skulle funka i din vardag. Använd appen under dina dagliga körningar så får du snabbt svar.

Ladda ned för Android

Ladda ned för Apple

El-transportbil. Ett säkert alternativ

Mercedes-Benz eldrivna transportbilar klarar samma provningar och krocktest som bilar med förbränningsmotor. Därmed håller våra el-transportbilar samma höga säkerhetsnivå som övriga modeller. El-transportbilens drivlina, högvoltsbatteri och högvoltsledningar befinner sig alla i en skyddande ram. Och om räddningspersonal skulle behöva komma åt så finns en “räddningsbrytare” för att snabbt kunna bryta spänningsförsörjningen.

Just nu kan du hitta tre olika modeller av elektriska transportbilar från Mercedes-Benz. En mindre elskåpbil eVito, en minibuss som går på el eVito Tourer och en större skåpbil på el eSprinter. Kontakta oss så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig och ditt företag.

Våra experter på eldrift

Vill du komma i direkt kontakt med någon som har stenkoll på transportbilar och eldrift. Vänd dig gärna till våra eVans-experter  så hjälper vi er och er verksamhet framåt.

Proffs för proffs
040 – 671 70 00