Krisen har lett till lösningar som är här för att stanna - Mercedes-Benz Malmö

Krisen har lett till nya digitala lösningar – som är här för att stanna

När Corona-krisen slog till i våras ändrades förutsättningarna för bilbranschen. För många var det inte längre ett alternativ att besöka bilhallar för att se, känna på och prova bilen man var intresserad av. Det tog Mercedes Benz Malmö fasta på – höll fullt öppet med full personalstyrka och skapade istället nya lösningar som är här för att stanna, även när krisen är över.

När man utmanas ställs det krav på nytänkande och kreativitet. Det menar Mercedes Benz Malmös vd Mikael Olsson. De tog tidigt under den nuvarande Corona-krisen, beslutet att inte säga upp eller permittera några i personalen. I stället satsade de på att utveckla nya tjänster som skulle göra det lättare för kunderna att både serva sina bilar och eventuellt köpa nya hos dem.
– Egentligen är ju det här lösningar som borde varit på plats sedan länge, men bilbranschen har kanske varit lite konservativ och under den här våren har vi inte haft råd att vara det, säger han.
Det han pratar om är främst de olika digital- och distanslösningar de infört. Bland annat med möjlighet till filmade genomgångar av bilarna, hämtnings- och lämningsservice både för servicekunder och försäljningskunder samt möjlighet att boka bilhallen helt för dig själv under kvällstid.
– Vi har fått anpassa vår verksamhet efter att kunderna inte kan eller vill besöka en bilhall med många människor under rådande omständigheter. Men vi har velat ge dem en lika bra service ändå, våra bilar och våra tjänster ska ändå finnas lika tillgängliga. Och det här är lösningar som kommer att finnas kvar, även då samhället återgår till det normala. Det är lösningar som ger en service vi känner rimmar väl med vad Mercedes Benz Malmö står för, med tillgänglighet och flexibilitet.
Mikael Olsson berättar att de ville sända en signal, både till medarbetarna och till kunderna, om att Mercedes Benz Malmö håller fullt öppet.

– 80-90 procent av de som jobbar hos oss kan ju inte jobba på distans och även om vi haft något lägre ruljangs än innan har vi kunnat utnyttja tillfället till att ta tag i sådant som annars aldrig hinns med i form av inventering och liknande. Så vi har valt att köra på med full stryka.

Genom att behålla all personal på plats och genom att ha utvecklat de nya digitala servicetjänsterna tror Mikael Olsson också att de kommer vara väl rustade när samhället öppnar upp igen efter krisen.
– Dels har vi ju breddat vår geografiska spridning i och med våra nya fjärrtjänster och fått flera nya kunder som annars inte skulle ha hittat till oss. Och dels har vi ju ingen accelerationssträcka att tala om då all personal, både i verkstaden och på försäljningsgolvet varit i full gång hela tiden.
Vi har fått tänka om lite kring hur en bilaffär går till och det tror jag kommer att vara positivt i längden. Det är synd bara att det ska till en sådan här tragisk kris för att den utvecklingen skulle ske så snabbt. Nu har vi infört de här förbättringarna och de är kvar för att stanna.
Välkommen att besöka Mercedes-Benz Malmö på Bronsyxegatan 14 eller på hemsidan.

Mercedes Benz Malmö: Nya tjänster som tillkommit under våren

• Livefilmad provkörning

• Filmgenomgång av demo- och lagerbilar

• Möjlighet att boka bilhallen för dig själv efter ordinarie öppettider

• Hämtning- och lämningsservice både för servicekunder och försäljningskunder

• Kontraktssignering på distans

• Hemleverans av en köpt bil

• Fair Price- kvalitetsservice för bilar äldre än fem år, till ett riktigt bra pris.

• Mercedes Benz Mobility – nya flexibla sätt att hyra en Mercedes under kortare eller längre perioder.