Köp din bil på distans - Mercedes-Benz Malmö

Håkan, 74, köpte sin bil utan fysiska möten

Vad gör man om man tillhör en riskgrupp för corona, men behöver en ny bil. Östgöten Håkan Ericsson hittade sin drömbil i Skåne och med nya digitala och flexibla distanslösningar som Mercedes Benz Malmö infört, gick köpet att genomföra helt utan att han behövde lämna hemmet.
– Det var det smidigaste bilköp jag någonsin gjort.

Håkan Ericsson från Grebo utanför Linköping är pensionerad från sitt jobb med drift och underhåll hos NCC. Han körde under sina arbetsår cirka 5 000 mil om året och även idag blir det många timmar bakom ratten, inte sällan till sommarstugan i Norrland.
– Jag är van att byta bil vart tredje år, det har jag alltid gjort och det gjorde att jag började leta igen i våras, säger han.
Efter att ha kört SAAB i hela sitt vuxna liv, bytte han till en Mercedes för 3 år sedan och var så nöjd med den att han bestämt sig för att fortsätta med Mercedes vid detta köp.
– Jag ville ha en C-klass 220 diesel, men jag vill gärna köpa en som är något år gammal. Jag behöver ingen helt ny bil nu när jag inte kör lika mycket. Men jag vill att den ska vara modern och stabil.
Jag letade därför efter en modell med all ny säkerhetsutrustning installerad. Det var viktigt för mig att det fanns funktioner som exempelvis autobroms och styrassistans på den. Jag hade ganska specifika krav. Håkan besökte de lokala Mercedeshandlarna i området först, men då coronapandemin bröt ut blev hans möjligheter att åka längre eller besöka andra handlare begränsade. I samma veva fann han via internet precis den bil han sökt. Den stod hos Mercedes Benz Malmö.
– Jag ringde till dem och fick ett väldigt bra bemötande av försäljaren. Han ingav direkt förtroende och det gjorde att jag vågade ge mig på att köpa en bil på distans. I vanliga fall vill jag ju känna och lyssna på bilen innan jag gör ett så stort köp.
Mercedes Benz Malmös försäljare gick igenom hela bilen med Håkan över telefon. Han förklarade också att Håkan skulle få ett bättre pris för sin inbytesbil än han trott och att själva bytet skulle kunna ske hemma hos honom.
– Så efter någon dag kom det en kille upp till mig med den nya bilen och tog med sig min gamla. Jag fick prova att köra den och pilla på de olika funktionerna några dagar. Sedan ringde de upp mig igen via videosamtal och jag fick en grundlig genomgång om hur allt fungerade och svar på alla frågor som uppstått under mina testdagar.
Signeringen av kontraktet skedde även det digitalt, så Håkan har aldrig träffat försäljaren öga mot öga eller besökt bilhallen i Malmö.
– Men det jag gillade var att jag kände att de verkligen brydde sig om mig, även efter att jag skrivit på pappret. Köpet var inte avlutat med det utan jag har fått hjälp efteråt och han sa också att nästa gång jag åker till Malmö ska jag komma in så han kan visa mig lokalerna och ta en kopp kaffe.
Håkan Ericsson är inte rädd för att göra köp över internet, även om detta var det största köpet han gjort.
– Det ställer högre krav på att man som säljare kan inge förtroende. Jag känner ett litet motstånd ändå, när man inte kan ses och skaka hand. Men jag har en gång köpt en jukebox från USA som kom fram på rätt sätt, så jag tänker att kunde jag det så kan jag nog köpa det mesta här i Sverige också.

Köp din bil på distans

Boka Online consulting